Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Biblia

 

 Az IGE testté lett, alleluja!

 

 

 

img_3390.jpgPapp Andrea:            Édesapa zöld Bibliája

 

Az évek során nagyon sok Bibliánk gyűlt össze. Külön polcon sorakoznak azok, amelyeket nem forgatunk nap mint nap; de központi helyen vannak, hogy a gyerekek is lássák, hogy ezekhez  a könyvekhez kicsit másképp kell nyúlni és viszonyulni.  A legeslegvastagabb és legnehezebb Szentírásunk 1892-ből való, ezt csak karácsonykor vesszük elő. Kinyitjuk a születés történeténél és a fa alá tesszük, két gyertya közé. Gyantás-viaszos-ódon illatú. Vár türelmesen mindig tizenegy hónapot!

 

   Kinőttük a családi Biblia-korszakát! Iskoláskortól felfelé mindenkinek van saját Szentírása, ezek az íróasztalokra kerültek, a hétköznapokat kísérik. Mindegyikre varrtam borítót, abból az anyagból és színből, amelyet a gyerekek választottak maguknak. Így a személyes kötődés, az „enyém” érzése tovább mélyülhetett. A borítók belsejébe belső zsebet rejtettem, hogy jobban belakható legyen. Fényképek, rajzok, emlékek helye...olyan „titkok” és kincsek, amelyeket csak egy saját Bibliára lehet rábízni.

gzs.jpg

            A férjem még az egyetemen vett magának egy Károli fordítású, fekete borítású, kicsi kötetet; azt hittük, hogy az az övé! Két hete a katechéta csoportról egy zöld színű, újonnan revidiált Károli kiadással jött haza! A gyerekek rácsodálkoztak, hogy pont apa kezébe illik, pont neki való, pont az övé! A saját Bibliánk, az Élet könyve belesimul a kezünkbe, és a szívünkbe. Összefonódik az imáinkkal; ahogy él az Ige, élő lehet a saját kötetünk is! Ezt éreztük és éltük, de a zöld Biblia hozta meg a felismerés örömét! Olyan édesapás!

 

            Arra vágyom, hogy mindegyik fiókám vigye majd magával a gyerekkorukkal átitatott, saját Szentírásukat a saját otthonukba és ott kezdjenek el családi Bibliaként működni majd sok-sok éven át. 

 

 Nincs még egy ilyen könyv az emberiség történetében, amelynek ilyen szolgálata lenne! Személyes, családi, majd ismét személyes…és egyszer megállnak majd egy polcon, várakoznak, ünnepelnek, várakoznak, megpihennek…

      kek.jpg