Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Biblia

 

 Az IGE testté lett, alleluja!

 

img_0125.jpg

 

 

Papp Andrea:            Édesapa zöld Bibliája

 

Az évek során nagyon sok Bibliánk gyűlt össze. Külön polcon sorakoznak azok, amelyeket nem forgatunk nap mint nap; de központi helyen vannak, hogy a gyerekek is lássák, hogy ezekhez  a könyvekhez kicsit másképp kell nyúlni és viszonyulni.  A legeslegvastagabb és legnehezebb Szentírásunk 1892-ből való, ezt csak karácsonykor vesszük elő. Kinyitjuk a születés történeténél és a fa alá tesszük, két gyertya közé. Gyantás-viaszos-ódon illatú. Vár türelmesen mindig tizenegy hónapot!

halas-fonott.jpg

   Kinőttük a családi Biblia-korszakát! Iskoláskortól felfelé mindenkinek van saját Szentírása, ezek az íróasztalokra kerültek, a hétköznapokat kísérik. Mindegyikre varrtam borítót, abból az anyagból és színből, amelyet a gyerekek választottak maguknak. Így a személyes kötődés, az „enyém” érzése tovább mélyülhetett. A borítók belsejébe belső zsebet rejtettem, hogy jobban belakható legyen. Fényképek, rajzok, emlékek helye...olyan „titkok” és kincsek, amelyeket csak egy saját Bibliára lehet rábízni.

 

gzs.jpg

           

 

 

 

 

          A férjem még az egyetemen vett magának egy Károli fordítású, fekete borítású, kicsi kötetet; azt hittük, hogy az az övé! Két hete a katechéta csoportról egy zöld színű, újonnan revidiált Károli kiadással jött haza! A gyerekek rácsodálkoztak, hogy pont apa kezébe illik, pont neki való, pont az övé! A saját Bibliánk, az Élet könyve belesimul a kezünkbe, és a szívünkbe. Összefonódik az imáinkkal; ahogy él az Ige, élő lehet a saját kötetünk is! Ezt éreztük és éltük, de a zöld Biblia hozta meg a felismerés örömét! Olyan édesapás!

            Arra vágyom, hogy mindegyik fiókám vigye majd magával a gyerekkorukkal átitatott, saját Szentírásukat a saját otthonukba és ott kezdjenek el családi Bibliaként működni majd sok-sok éven át. 

bordo.jpg

 Nincs még egy ilyen könyv az emberiség történetében, amelynek ilyen szolgálata lenne! Személyes, családi, majd ismét személyes…és egyszer megállnak majd egy polcon, várakoznak, ünnepelnek, várakoznak, megpihennek…

 

 

 

bibliatok.jpg

kek.jpg