Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bemutatkozás

 Kedves látogatóim! Elsősorban a képgaléria megtekintésére szeretném meghívni Önöket, de hadd álljon itt néhány bemutatkozó szó is:                

eszter-1-jav..jpg

Bőrtárgyaim hagyományos kézműves technikával készülnek. A díszítés is a hagyományos formákon alapul, de minden egyes motívum - nemcsak az adott személynek tervezett monogramm - olyan szimbólum, melynek jelentése egészen egyéni,személyes lehet. Főképp, hogy legtöbbször egyedi megrendelésre készülnek ezek a tárgyak, és ajándékozóikról, leendő használóikról többet tudok, munka közben szeretettel gondolok rájuk, imádkozom értük. Sok kapcsolat így hosszabb távúvá is válik.

Gyermekkoromtól kezdve alkotok, a kézművesség és a népművészet, ill. a  népművészet értékeit felhasználó iparművészet mindig is fontos része volt az életemnek.

Építészmérnöknek tanultam, majd a Sapientia Hittudományi Főiskolán hittanár-lalkipásztori munkatárs szakon végeztem. 2003-tól vagyok a Szociális Testvérek Társasága  katolikus szerzetesközösség tagja, itt vált lehetővé, hogy a kézművességgel ismét intenzívebben foglalkozzam. 2010-ben  a Hagyományok Háza tanfolyamain Népi játék és  kismesterségek oktatója és bőrműves  szakképesítéseket szereztem. A népi iparművész címet 2015-ben kaptam meg.

Bőrből –  felhasználva a különféle bőrök változatos tulajdonságait - legszívesebben használati  tárgyakat (táskákat, tokokat, mappát, pénztárcát,  stb.) készítek, amelyek szépségükkel és alkalmasságukkal örömtlivé tudják varázsolni  mindennapi életünket. Különösen  is szívügyem az imádsághoz, liturgiához használt  tárgyak készítése, hogy azok funkciójukhoz  méltók, szépségükkel Isten szeretetét tükrözőek legyenek. Ilyenek a bibliatokok, zsolozsmáskönyv borítók.

Nagy ajándék, ha lehetőségem van közösen alkotni másokkal – gyerekekkel és felnőttekkel is, hiszen az alkotás mindnyájunkból elővarázsolja a gyermeket - Isten szeretett, és szeretetére válaszoló gyermekét.